Metoda Cold Pressed jest jedyną na świecie metodą polegającą na powolnym i dokładnym tłoczeniu na zimno soków, czyli the cold pressed juices ze świeżych warzyw i owoców w urządzeniu wytwarzającym kilka ton nacisku. Cold pressed juices powstają dzięki prasowaniu przez specjalną prasę owoców i warzyw w całości, ze skórką, miażdżąc włókna i struktury komórkowe. Cold, czyli prasowanie przy niskiej temperaturze pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze produktów. Dzięki temu wyciśnięty sok zachowuje bogactwo witamin, minerałów, antyoksydantów, substancji przeciwzapalnych oraz wszystkich wartości odżywczych. Soki dostępne na sklepowych półkach poddawane są pasteryzacji, pozbawia je większości tych składników. https://juiceconcept.pl/blog-classic/
Cold oznacza również niską temperaturę, w jakiej soki muszą być przechowywane. Zaraz po wyciśnięciu trafiają do naszych lodówek, a potem zabezpieczone w odpowiedni sposób wprost pod Twoje drzwi. Przechowywanie soków w lodówce wydłuża przydatność do spożycia aż do czterech dni. Cold press juice to w pełni naturalne eliksiry, pełne związków bioaktywnych, witamin, minerałów oraz enzymów trawiennych. Soki doskonale odżywiają oraz nawadniają nasze ciało. Uzupełniają brakujące związki odżywcze, w sposób dużo lepszy niż suplementy diety dostępne w aptekach. Najlepszy, bo pochodzący wprost z natury. The cold pressed juices powstają wyłącznie ze świeżych, wyselekcjonowanych roślin, które pozyskujemy od sprawdzonych, często lokalnych dostawców. Więcej o procesie przeczytasz w naszym ebooku zawierającym wiele informacji i soczystych plików. https://www.facebook.com/JuiceConcept/