Metoda Cold Press

Metoda cold press

 

Metoda cold press polega na powolnym, dokładnym wyciskaniu soku ze świeżych warzyw i owoców. Surowe, nieprzetworzone owoce i warzywa najwyższej jakości, zostają krojone na mniejsze kawałki, po czym następuje proces miażdżenia ich włókien i struktur komórkowych utrzymując przy tym naturalną, niską temperaturę. Prasowanie przy niskiej temperaturze pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze roślin, dzięki czemu wyciśnięty sok zachowuje bogactwo witamin, minerałów, antyoksydantów, substancji przeciwzapalnych oraz wszystkich wartości odżywczych. Sok wyciśnięty domową sokowirówką traci te cenne wartości przez nadmierne nagrzewanie oraz tarcie surowców. Proces pasteryzacji, stosowany przy produkcji napojów dostępnych w sklepach niszczy każdy z tych składników. Cold Pressed jest jedyną na świecie metodą polegającą na powolnym i dokładnym tłoczeniu na zimno soku ze świeżych warzyw i owoców w urządzeniu wytwarzającym kilka ton nacisku. Surowe, nieprzetworzone owoce i warzywa rozdrabniane zostają zimnym, nienagrzewającym się ostrzem. Następnie specjalna prasa powoli rozdrabnia owoce i warzywa w całości, ze skórką, miażdżąc ich włókna i struktury komórkowe utrzymując przy tym naturalną temperaturę. Prasowanie przy niskiej temperaturze pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze produktów, dzięki czemu wyciśnięty sok zachowuje całe bogactwo witamin, minerałów, antyoksydantów, substancji przeziwzapalnych oraz wszystkich wartości odżywczych. Sok wyciśnięty domową sokowirówką traci te cenne wartości przez nadmierne nagrzewanie oraz tarcie surowców. Proces pasteryzacji, stosowany przy produkcji napojów dostępnych w sklepach niszczy każdy z tych składników.

 

Soki świeżo wyciskane metodą cold press

– zachowują wszystkie substancje odżywcze, witaminy, minerały i pierwiastki śladowe,

– są świeżo wyciskane, zaraz po przygotowaniu trafiają prosto w Twoje ręce,

– nie są przetworzone, nie poddajemy ich żadnym procesom konserwującym,

– posiadają bogaty, wyrazisty smak oraz klarowną konsystencję i piękną barwę,

– są naturalnie słodkie, nie dodajemy do nich cukru, polepszaczy smaku czy kolory,

– mogą być spożywane przez nas wszystkich, bez względu na wiek,

– są w 100% naturalne!

Metoda cold press przyszła do nas z USA, gdzie odkryto że schorzenia cywilizacyjne, jak cukrzyca, choroby serca czy płuc są wynikiem niewłaściwej diety. Dr Max Gerson, prowadzący liczne badania naukowe dotyczące chorób cywilizacyjnych dowiódł iż picie tzw żywych soków skutecznie przeciwdziała, a nawet zwalcza te dolegliwości. Oczyszczanie naszego organizmu z toksyn i złogów, oraz uzupełnianie niedoborów składników odżywczych pozwala na przywracanie zdolności do samoleczenia.