Wyciskanie soków metodą cold pressed polega na wydobywaniu esencji z warzyw i owoców dzięki wolnemu, kilkutonowemu naciskowi na nie.
Wysokie ciśnienie hydrauliczne tłoczy miąższ na zimno ekstrahując od 3 do 5 razy więcej enzymów, substancji odżywczych oraz witamin niż w tradycyjnym soku.
Cold pressed to jedyny i najdoskonalszy sposób na wydobycie i zachowanie wszystkich wartości odżywczych, witamin i minerałów.
Tak ogromna siła nacisku wydobywa również całe spektrum wartości odżywcze z przestrzeni międzykomórkowych. Powolny proces wyciskania bez zmiany temperatury owoców i warzyw zapobiega degradacji enzymów, antyoksydantów, witamin i minerałów. Nie doprowadza również do utleniania się, pozwala przy tym uzyskać pełnowartościowy, jednolity, gładki sok.
Metoda pozwala tworzyć specjalistyczne kuracje sokowe, które pomagają oczyścić organizm z toksyn, nadmiaru wody i zbędnych kilogramów.
Share this post:
teacher – :
Ι always spent my half an hour to read this blog’s posts daily along with a mug
of coffee.