Cold Pressed co to takiego?

Wyciskanie soków metodą cold pressed polega na wydobywaniu esencji z warzyw i owoców dzięki wolnemu, kilkutonowemu naciskowi na nie.
Wysokie ciśnienie hydrauliczne tłoczy miąższ na zimno ekstrahując od 3 do 5 razy więcej enzymów, substancji odżywczych oraz witamin niż w tradycyjnym soku.

Cold pressed to jedyny i najdoskonalszy sposób na wydobycie i zachowanie wszystkich wartości odżywczych, witamin i minerałów.

Tak ogromna siła nacisku wydobywa również całe spektrum wartości odżywcze z przestrzeni międzykomórkowych. Powolny proces wyciskania bez zmiany temperatury owoców i warzyw zapobiega degradacji enzymów, antyoksydantów, witamin i minerałów. Nie doprowadza również do utleniania się, pozwala przy tym uzyskać pełnowartościowy, jednolity, gładki sok.

Metoda pozwala tworzyć specjalistyczne kuracje sokowe, które pomagają oczyścić organizm z toksyn, nadmiaru wody i zbędnych kilogramów.

 

 


Share this post: 

1 komentarz do “Cold Pressed co to takiego?

  1. Ι always spent my half an hour to read this blog’s posts daily along with a mug
    of coffee.

Leave a reply