Cold Press

[vc_row css=”.vc_custom_1584115697503{margin-top: 40px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Surowe, nieprzetworzone owoce i warzywa najwyższej jakości, zostają krojone na mniejsze kawałki, po czym następuje proces miażdżenia ich włókien i struktur komórkowych utrzymując przy tym naturalną , niską temperaturę. Prasowanie przy niskiej temperaturze pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze roślin, dzięki czemu wyciśnięty sok zachowuje bogactwo witamin, minerałów, antyoksydantów, substancji przeciwzapalnych oraz wszystkich wartości odżywczych. Sok wyciśnięty domową sokowirówką traci te cenne wartości przez nadmierne nagrzewanie oraz tarcie surowców. Proces pasteryzacji, stosowany przy produkcji napojów dostępnych w sklepach niszczy każdy z tych składników.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]